Afhalingen en bezoek showroom graag na afspraak aub - U kan hier RESERVEREN

/Umbraco/api/Configuration/VosClient nl-be true

WASVOORSCHRIFTEN

 

Door onderstaande richtlijnen op te volgen kunt u potentiële problemen voorkomen, zoals bijvoorbeeld beschadiging van uw kledij. Hier onze tips:

STEEK UW KLEDIJ NOOIT NAT IN DE WASMAND OF LAAT HET NOOIT IN UW SPORZAK ZITTEN

We hebben het allemaal al eens gedaan. We komen thuis van een rit, hebben stevig gezweet en we trekken onze kledij uit en zwieren het in de wasmand. Een dag of twee later willen we het wassen en raad eens wat nog nat is en doordrongen van zijn eigen stank. Dat klopt: uw kit!

Uw uitrusting onmiddellijk wassen betekent dat bacteriën niet de tijd hebben om zich in uw kledij te nestelen, zodat er ook geen geurtjes ontstaan die mogelijk nooit meer uit uw kledij verdwijnen.

Als wassen niet onmiddellijk een optie is, dient u de kleding grondig te spoelen om de vezels te beschermen tegen bacteriële aanvallen die kunnen leiden tot beschadiging van de stof en ze dan op te hangen in een goed geventileerde omgeving.

 

 1. DOE UW KLEDIJ GEEN TWEEDE MAAL AAN ZONDER TE WASSEN

Iedereen onder ons heeft zich minimaal wel 1 x schuldig gemaakt aan deze, maar een 2e maal uw kledij dragen zonder deze te wassen, is nooit een goed idee.
Geur wordt veroorzaakt door bacteriën, die dus nog steeds aanwezig zullen zijn en zich vastzetten in uw kledij, wat wel een zeer onaangename geur kan verspreiden.
Een broek meerdere keren dragen is al helemaal geen goed idee. Dezelfde bacteriën zullen ervoor zorgen dat u irritatie kan krijgen en sowieso meer wrijving van het zeem.

 

 1. GEBRUIK ALTIJD MILDE WASMIDDELEN EN NOOIT WASVERZACHTERS EN BLEEKWATER

We raden ten zeerste aan om uw kledij te wassen met een mild wasmiddel. In 90% van de gevallen is dit meer dan voldoende. Wanneer de kledij zeer vuil is kan u eventueel een heel kleine hoeveelheid Vanish toevoegen. Er bestaan ook specifieke “sport” wasmiddelen, maar gebruik deze nooit omdat deze ontwikkeld zijn om bv. grasvlekken uit voetbalkledij te halen en bijgevolg te hard zijn voor de zeer technische materialen van uw fietsuitrusting.
Blijf altijd weg van wasverzachters en parfums in wasmiddelen. Resten van fijne zeep of verzachters zullen de ademende eigenschappen van uw kledij drastisch verkleinen.
Bovendien zijn wasverzachters nefast voor het comfort van uw zeem tijdens het rijden. U zal er vlug irritatie en mogelijks zelfs wondjes van krijgen.

 

 1. STOP MET WASSEN OP HOGE TEMPERATUREN

Sommige mensen hebben nog steeds het idee dat hoe warmer ze wassen, hoe beter dit is voor de hygiëne. Feit is dat dit helemaal niet het geval is voor fietskledij waar enkel gebruik wordt gemaakt van hightech stoffen.
Warm wassen is zelfs nefast voor uw koerskledij, het zal de kledij beschadigen en de levensduur drastisch inkorten.
Alle leveranciers van onze stoffen geven een temperatuur van 30° C, maximaal 40° C aan om uw kledij te wassen. In combinatie met een mild en bleekvrij wasmiddel zal dit probleemloos alle vuil en bacteriën verwijderen.
Conclusie : Was maximaal op 40° C, zelfs als uw kledij heel vuil is.

 

 1. KLEDIJ KLAAR MAKEN OM TE WASSEN - STEEDS DELICATE WASPROGRAMMA KIEZEN (Max 1000 toeren)

 

Zelfs voor u begint te wassen zijn er verschillende dingen die u best kan doen om de kledij beter te wassen en beschadiging te voorkomen.

Was altijd uw broeken voor het eerste gebruik altijd eens apart van andere kledij.

 1. 1. Broeken: Draai uw broek steeds binnenste buiten en doe wat wasmiddel onmiddellijk op het zeem om dit beter te reinigen.
 2. 2. Plaats uw broek ALTIJD in een Mesh-waszakje. Dit zorgt ervoor dat de bretellen niet nodeloos uitgerokken worden en dat er geen nodeloze druk op de naden komt.
 3. 3. Zorg er bij de bovenkledij altijd voor dat alle ritsen gesloten zijn, en alles binnenstebuiten gedraaid is. Het zal u misschien verwonderen, maar niet gesloten ritsen kunnen meer wrijving veroorzaken dan een schuiver bij een valpartij.
  Was uw koerskledij altijd apart en mix nooit met andere kledij. De kledij is delicaat en dient dus ook zodanig behandelt te worden. Gebruikt ook hier een Mesh- waszakje.
 4. 4. Check uw zakken: Gels en energierepen kunnen een aardige “smosboel” maken van uw mooie trui.

 

EN .. was NOOIT maar dan ook NOOIT koerskledij samen met Velcro. Samen wassen met Velcro zal onmiddellijk uw kledij onherstelbaar ernstig beschadigen.


 1. MAAK GEEN GEBRUIK VAN EEN DROOGKAST

Zodra u klaar bent met de was, dient u uw fietskledij natuurlijk te laten drogen op een droogrek.
Veel fietsspecifieke stoffen doen het niet zo goed in een droger.
De synthetische elastische stof aan de truien en broeken kan beschadigd geraken.
Zelfs lagere temperaturen in de droger kunnen de technische eigenschappen van deze stoffen in de loop van de tijd afbreken.

 

Volg deze richtlijnen en u zal vele kilometers optimaal genot hebben van onze Verge-kledij!

 

© Vergesport - 2023

 

#MakeVergeyours

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze site, gaat u hiermee akkoord